روش آموزشی مونتسوری چیست و از کجا آمده است ؟
روش مونتهسوری یک روش آموزشی تربیتی مبتنی بر ایده و عمل است که توسط ماریا مونته سوری ( ۱۸۷۰–۱۹۵۲) ابداع شدهاست. روش مونته سوری بر این باور استوار است که تواناییهای بنیادی کودک در سالهای اولیه زندگیش یعنی بین ۳ تا ۶ سالگی شکل میگیرند. این تواناییها تنها از طریق مدرسه رفتن کسب نمیشوند. کودک به دنیایی قدم میگذارد که از قبل ساخته شدهاست و البته مدام در حال تغییر است. روش مونته سوری تأکید دارد که کودک نیاز دارد زندگی کردن در این دنیا را یاد بگیرد و خود را با آن تطبیق بدهد؛ بنابراین او نیاز دارد تواناییهای ضروری ای مانند تمرکز، استقامت، پشتکار، برای خود فکر کردن و همچنین توانایی تعامل با دیگران را نیز از همان کودکی کسب کند. اینها تواناییهایی هستند که معمولاً در مدارس یا محیط خانه به عنوان موضوعی برای آموزش دادن در نظر گرفته نمیشوند. مونته سوری با تمرکز بر احترام به کودک، آموزش پلکانی و هدفمند، احترام به آزادی انتخاب کودک، استقلال و اکتشاف و با بهره مندی از ابزار آلات طراحی شده تلاش دارد تا به این اهداف در روند آموزش جامه عمل بپوشاند.
آشنایی با فلسفه آموزشی مونتسوری – قسمت اول
آشنایی با فلسفه آموزشی مونتسوری – قسمت دوم
مهم ترین اهداف آموزشی در مونته سوری عبارتند از:
- آموزش کودک به عنوان موجودی منحصر به فرد با تمرکز بر علایق و توانمندی های ویژه کودک
- توجه به اصولی چون آزادی، نظم، هماهنگی، تمرکز و استقلال در کودک
- توجه به رضایت درونی کودک در روند یادگیری
- تصحیح و ارزیابی کودک توسط خود او در روند آموزش
مونته سوری هلیکا در شش حوزه مفهومی و با استفاده از ابزار ویژه طراحی شده آموزش و یادگیری کودکان را برنامه ریزی نموده است.
حواس پنجگانه Sensorial

فعالیتknobless cylinder از گروه Sensorial
در این بخش حواس مختلف کودک فعال می شود به طوری که تفاوت رنگ ، بافت ، وزن ، دما ، بو ، مزه ، صدا و غیره را تمیز می دهد و اشیا پیرامون خود را بهتر می شناسد و افکار خود را سازماندهی می کند.
مهارت های زندگی عملی Practical Life

فعالیت Making Juice از گروه Practical Life
در این بخش کودک با تمرینات روزانه زندگی شامل فعالیت های گوناگون برای مراقبت از خود و محیط و تقویت مهارت های حرکتی روبه رو می شود. بر این اساس احساس استقلال و اعتماد به نفس در کودک افزایش می یابد.
آموزش ریاضیات Math

فعالیت Tens & Teens در گروه Maths
کودک با ابزارهای عینی با مفاهیم ریاضی چون جمع ، تفریق ، ضرب، تقسیم، اشکال و اعداد آشنا شده و به این شکل پی ریزی محکمی از ریاضیات در ذهن کودک ایجاد می شود.
آموزش زبان Language

فعالیت Tracing Letters از گروه Language
کودک با استفاده از آموزشهای این روش از جمله اعداد و حروف انگلیسی و نیز صحبت های مربی مسلط به زبان انگلیسی ، به تدریج خواندن و نوشتن زبان انگلیسی را بطور غیر مستقیم فرا می گیرد.
هنر و کاردستی Art & Craft

فعالیت drawing در گروه Art & Craft
در این بخش کودک با فعالیت های هنری و دست ورزی چون رنگ آمیزی، نقاشی و کاردستی قدرت خلاقیت و همچنین هماهنگی میان مهارت های دستی و چشمی خود را رشد می دهد.
مفاهیم فرهنگی Culture

فعالیت globe of Continents در گروه Culture
در این بخش کودک با علوم مختلفی از جمله جغرافیا، گیاه شناسی و جانور شناسی آشنا شده و می تواند علایق خود را در هر بخش باز شناسد. در این مبحث کودک فرا می گیرد به محیط زیست و فرهنگ های گوناگون احترام بگذارد و به عالم وجود عشق بورزد .
لازم به ذکر است هر دوره کلاس های مونته سوری هلیکا شامل ۱۲ جلسه یک ساعت و نیم بوده که بنا به انتخاب شما والد عزیز یک، دو و یا سه جلسه در هفته برگزار خواهد شد. مدرسین مجرب و دوره دیده هلیکا به صورت مستمر با والدین گرامی درباره روند رشد کودکان در ارتباط مستقیم هستند و گزارش کار مداومی از کار کودک را ارائه خواهند داد همچنین برای رشد هر چه بیشتر فعالیت هایی را به صورت اختیاری برای کار در منزل تهیه و در اختیار والدین قرار خواهند داد.
جهت اطلاعات بیشتر در مورد هزینه دوره ، توضیح درباره روند کار و آشنایی کودک و والد با محیط آموزش، کارگاه مونته سوری هلیکا امکان حضور کودک برای یک جلسه به صورت رایگان را برای شما عزیزان فراهم نموده است. در این جلسه علاوه بر آشنایی با محیط، ارزیابی از فرزند شما توسط مدرس مجموعه نیز انجام خواهد پذیرفت.
چنانچه هنوز برای بازدید حضوری از کارگاه مونته سوری هلیکا قانع نشده اید، شما را به تور مجازی هلیکا دعوت می کنیم:
تور مجازی هلیکا (۱) – موقعیت کارگاه
تور مجازی هلیکا (۲) – ابزار کارگاه
بی صبرانه منتظر پذیرایی از شما و دلبندانتان در هلیکا هستیم. با ما تماس بگیرید.
آموزشگاه زبان مونته سوری هلیکا
آموزش زبان در کلاس درس مونته سوری از لحظه ای شروع می شود که یک کودک از درب کلاس وارد آن می شود.
تعریف زبان: زبان وسیله ای سیستماتیک برای برقراری ارتباط ایده ها یا احساسات است که با استفاده از علائم، صداها، حرکات یا نشانه های متعارف که معانی را درک می کنند.
زبان آموختنی است و ذاتی نیست. ظرفیت ذهنی برای ایجاد زبان منحصر به فرد است. این قابلیت به کودک اجازه می دهد تا به زبان (زبان مادری) به درستی صحبت کند حتی اگر پیچیده ترین زبان باشد. کودک همه آنچه را که برای آماده شدن برای زبان نیاز دارد در اختیار دارد – بنابراین، با قرار گرفتن در محیط، زبان گروه خود را به طور کامل و با کمی تلاش یاد می گیرد. کودک تا شش سالگی همه چیز را با کمی تلاش جذب می کند. پس از 6 سالگی کودک می تواند زبان جدیدی را یاد بگیرد، اما تنها با تلاش آگاهانه می توان این کار را انجام داد.
مهم است که به یاد داشته باشید که زبان نقطه عزیمت است – نه نقطه ورود. دنیا زمانی به روی کودک باز می شود که واژگان غنی که ریشه در واقعیت دارد به او داده شود. زبان وسیله ای برای درک جهان پیرامون است و کودک را به جستجوی حقایق جهان سوق می دهد.
آموزش زبان در کلاس درس مونته سوری شامل فعالیت هایی است که زبان را در کودکان بر می انگیزد و آنها را از محتوا، معنا و زمینه زبانی که می شنوند و استفاده می کنند آگاه می کند. فعالیت های زیادی وجود دارد که می توان از آنها در آموزش زبان با کودکان خردسال (2 سال به بالا) استفاده کرد.
- خود بیانی
- گفتگو
- خواندن
- آواز خواندن
- داستان های کلامی
- داستان های «تصور کن»
- بازی های پرسشی (با استفاده از کتاب)
- ترکیب شفاهی
خود بیانی
از همان اولین ملاقات با هر کودک باید به آنها این حس را بدهید که می توانند با شما صحبت کنند و شما گوش خواهید داد. وقتی آنها با شما صحبت می کنند، باید در افکار و کنار آنها حضور داشته باشید. هیچ روزی نباید آنقدر شتابزده باشید که کودک فرصت ابراز افکار و احساسات خود را با شما نداشته باشد.
این تبادل افکار (هرچقدر هم کوتاه یا ساده باشد) به کودک این فرصت را می دهد که خود را ابراز کند و واقعاً شنیده شود. آنها یاد خواهند گرفت که حتی اگر کوچک هستند، افکارشان در این دنیا اهمیت دارد.
گفتگو
در طول روز مدرسه حتماً کودکان باید درگیر گفتگو شوند. میشود با کودک در مورد رویدادهای اخیر (محتوای مناسب سن)، درسهای جاری یا لباسهای جدیدی که او میپوشد، گفتگو کرد. باید سعی شود با بچه ها در مورد چیزهایی که به آنها علاقه دارند صحبت شود – آنها دوست دارند در مورد این چیزها با شما صحبت کنند.
خواندن
مطالعه باید بخشی از فعالیت های روزانه کودکان باشد. آنها باید حتماً کتابهای متنوعی برای خواندن داشته باشند، از جمله کتابهای مصور، شعر، فانتزی و غیرداستانی. هنگام خواندن کتاب همیشه نام کتاب، نویسنده و تصویرگر باید ذکر شوند. والدین را باید تشویق کرد که هر روز در خانه برای فرزندانشان کتاب بخوانند. 10 دقیقه مطالعه در روز دایره لغات کودک را افزایش می دهد و به القای عشق به خواندن و یادگیری در آنها کمک می کند.
آواز خواندن
حتماً برای آهنگها وقت بگذارید – آهنگهای قافیهای، آهنگهای ساده، آهنگهای جشن/تعطیلات، آهنگهای سنتی. اکثر کودکان از یادگیری آهنگ های جدید لذت می برند و زمانی که تمام کلمات را یاد گرفته اند و خودشان می توانند آن را بخوانند، احساس موفقیت می کنند. باید به بچه ها فرصت داده شود تا آهنگ های جدید را به یکدیگر آموزش دهند. این یک راه عالی برای انتقال آهنگ های قدیمی به نسل بعدی است.
داستان های کلامی
باید در زمانهای مناسب به کودکان این فرصت را داد که داستانهای خود را برای مدرس و یکدیگر تعریف کنند. این می تواند در مورد ماجراجویی آخر هفته آنها، آخرین حضور آنها در خانه یا تعطیلات خانوادگی باشد. آنها همچنین داستان های شما را به ویژه جالب می دانند – “وقتی من یک دختر/پسر کوچک بودم ….”
داستان های “تصور کن”.
در کارگاه مونته سوری تصاویر مختلفی را که افراد، مکانها، اشیاء و حیوانات را که سراسر جهان نشان میدهند جمعآوری شوند. همچنین شما خودتان می توانید گروه کوچکی از کودکان را جمع آوری کنید و یکی از تصاویری را که جمع آوری کرده اید به آنها نشان دهید. از بچه ها بپرسید که درباره عکس چه فکر می کنند: فکر می کنند کجا گرفته شده است؟ به نظر آنها چه کسی در تصویر است؟ عکس در مورد چیست؟ چرا کسی این عکس را گرفت؟ مطمئن شوید که به هر کودک فرصتی بدهید تا داستان پشت تصویر را “تصور کند”.
بازی های پرسشی (با استفاده از کتاب)
این فعالیت آمادگی غیرمستقیم را برای تجزیه و تحلیل خواندن آینده ارائه می دهد. این کار را می توان با یک گروه کوچک یا بزرگ از کودکان انجام داد. از بچه ها می خواهید که در حین خواندن گوش کنند و در طول داستان به سؤالات پاسخ دهند. پس از خواندن یک جمله، از بچه ها سوالی در رابطه با اطلاعات داخل جمله ای که به تازگی خوانده شده است، می پرسی. (یعنی) بخوانید – “روزی دلگیر در شهر کوچک پراتویل بود.” سوال شما از بچه ها می تواند این باشد – “چه نوع روزی در پراتویل بود؟” پاسخ – “یک روز دلخراش”.
ترکیب شفاهی
این کار را می توان با یک گروه کوچک یا بزرگ از کودکان انجام داد. داستان را با چند کلمه شروع می کنید تا بچه ها شروع کنند: “روزی روزگاری بود…” سپس از کودکی بپرسید: “مریم، چه چیزی آنجا بود؟” مری ممکن است پاسخ دهد “گربه سیاه”. سپس از کودک دیگری بپرسید: “و استفان، این گربه سیاه کجا بود؟” استفن ممکن است پاسخ دهد “روی پشت بام خانه.” از کودک دیگری میپرسی… رونالد، گربه روی پشت بام خانه چه میکرد؟ با پرسیدن سوال از کودکان و ایجاد داستان در حین حرکت، به استخراج بخش هایی از داستان از کودکان ادامه دهید.
کارگاه مونته سوری هلیکا، کارگاهی است مبتنی بر آموزشهای تربیتی کودکان که توسط ماریا مونته سوری ابداع شده است. از اهداف این کارگاه، شکل دادن به توانایی بنیادیکودکان بین سن 3 تا 6 سالگی بوده که کودک وارد سیستم آموزشی مدارس نشده است. کارگاه مونته سوری هلیکا بر این باور است که کودک بایستی بداند برای زندگی در این دنیا به چه چیزی نیاز دارد و خود را با آن وفق دهد. در ادامه با ما همراه باشید تا با روش مونته سوری بیشتر آشنا شوید.
کارگاه مونته سوری چیست؟
کارگاه مونته سوری، روشی بوده که توسط مربیان و معلمان مهد کودک جهت آموزش کودکان فراهم شده است. این آموزش بر اساس اصول مبتنی بر رشد طبیعی کودک و نیازهای فردی وی، در قالب بازیهای گروهی و فعالیتهای فردی انجام میشود. در فضای کارگاه مونته سوری هلیکا، کودکان با استفاده از ابزارهای کاربردی خاصی شروع به یادگیری میکنند. هدف از این یادگیری، شناخت محیط پیرامون و کشف آنها از طریق حواس و سپس تفکر کودک است.
نظریه مونته سوری چیست؟
به طور کلی، نظریه مونته سوری بر پایه 3 اصل استوار است:
1- مسیر رشد انسان طول ثابتی نداشته و ممکن است در طی چندین مرحله انجام شود.
2- رشد و نمو کامل یک انسان از ارتباط وی با محیط پیرامون، ممکن میشود.
3- تاثیر مستقیم تعاملات کودک بر مراحل رشد و نمو وی، زمانی است که تعاملات بین کودک و محیط بر اساس علایق فردی و اختیار انجام گیرد.
بر طبق این نظریه زمانی که کودک برای اولین بار محیط اطراف خود را مشاهده میکند، ناخودآگاه جذب آن میشود. به همین دلیل همه چیز را به سرعت یاد گرفته و به ذهن خود میسپارد. همچنین هدف از تشکیل کارگاه مونته سوری در تهران و دیگر شهرها، عدم محدود کردن کودکان و قرارگیری آنها در محیطی برای شناخت خود است. در طی این آموزش تمامی امکانات مورد نیاز کودکان به تعداد در دسترس است تا هریک از آنها به صورت مستقل آموزش ببینند و فعالیتهای خود را انجام دهند.
مهارت آموزی کودکان به روش مونته سوری
نحوه مهارت آموزی کودکان در کارگاه مونته سوری هلیکا به 5 دسته تقسیم میشود که این مهارتها شامل:
1) زندگی
2) حسی و حرکتی
3) زبان آموزی
4) ریاضی
5) فرهنگی و علوم
1- مهارتهای زندگی
یکی از مهمترین مهارتهایی است که یادگیری صحیح آن در ادامه مسیر زندگی به کودک کمک بسیاری میکند. این مهارتها به کودک میآموزد که فعالیتهای شخصی خود را چگونه انجام دهد و به صورت مستقل از عهده کارهای خود برآید. به طور مثال چگونه غذا بخورد، لباسهایش را مرتب بپوشد، بند کفشهایش را درست ببندد و امثال این کارها را بدون کمک پدر و مادر انجام دهد.
2- مهارتهای حسی و حرکتی
از دیگر مهارتهای کارگاه مونته سوری در تهران و دیگر شهرها، گذراندن مراحل حسی متفاوت جهت آمادگی بیشتر و یادگیری مهارتهای ویژه است. طبق نظریه ماریا مونته سوری، کودکان بین سنین 2 تا 6 سال بیشتر تمایل به استفاده از حواس خود برای کشف آموزه های جدید دارند؛ به همین دلیل اهمیت این مهارت را در این دوران خاطر نشان کرد. با این حال وسایل و امکانات آموزشی به گونهای طراحی شده اند که کودکان بتوانند حس دیدن، لمس کردن و شنیدن را بهتر درک کنند.
3- مهارتهای زبان آموزی
با آموزش مهارت زبان آموزی در کارگاه مونته سوری هلیکا، کودکان با توجه به استعداد و علایق خود به کشف و جست و جو مشغول میشوند. مربیان در این کارگاه، کودکان را به بیان افکار خود به صورت شفاهی تشویق میکنند. همچنین حروف را با علامت گذاری از هم جدا کرده و همین قاعده را برای خواندن بهتر نیز به کار گیرند. کودکان خواندن و نوشتن را به گونهای که برای آنها خسته کننده نباشد، یاد می گیرند. در این کارگاه تمامی مهارتها بر اساس آنچه کودکان بخواهند و مشتاق باشند، انجام میشود.
4- مهارتهای ریاضی
یادگیری صحیح این مهارت در کارگاه مونته سوری هلیکا، در تمام مراحل تحصیل و زندگی به او کمک میکند. در ابتدا شمارش اشیاء بسیار ساده آموزش داده میشود تا بعدها بتوانند موارد سختتری را بشمارند. به طور مثال شمارش اعداد به کمک مهرههای رنگی به افرادی که از نظر ذهنی کم توان و دچار اختلالات رشدی هستند، کمک بیشماری میکند.
5- مهارت های فرهنگی و علوم
در این مهارت علاوه بر اطلاعات کشور خود، درباره کشورهای دیگر نیز آموزش میبینند. همچنین درباره زیستن حیوانات، تاریخ، موسیقی و دیگر موضوعات اطلاعات کسب میکنند.
آموزش زبان به روش مونته سوری
طبق نظریه مونته سوری بهتر است آموزش زبان کودکان در سنین 2 تا 6 سال انجام گیرد. بهترین روش برای این آموزش، یادگیری از طریق بازی بوده تا کودکان به خوبی آن را درک کنند. کودک در این روش به کمک اعداد، حروف انگلیسی و صحبتهای مربی مسلط به زبان انگلیسی به تدریج خواندن و نوشتن را به صورت غیر مستقیم میآموزد. همچنین از بهترین روشهای آموزش زبان به این روش در منزل، استفاده از انیمیشنهای زبان اصلی و انگلیسی میباشد.
بهتر است در مواقعی که کودک شما مشغول تماشای کارتون است، هیچ گونه مداخله ای نداشته باشید تا با تمرکز بیشتری مفهوم آن را درک کند. در عین حال والدین باید با توجه به سن فرزند خود، در برنامه روزانه او حداقل 4 ساعت را برای تماشای کارتون به زبان انگلیسی قرار دهند. همچنین بایستی این روش را به مدت 4 سال ادامه دهند. در نهایت با تکرار این موضوع به صورت روزانه، تواناییهای کودک تقویت شده و در یادگیری زبان وی بسیار موثر است.
مونته سوری از چه سنی باید آغاز شود؟
محیط آموزشی کارگاه مونته سوری هلیکا، کودکان را از بدو تولد تا سن 15 سالگی پوشش می دهد. در ادامه به معرفی هر یک از ردههای سنی و قابلیتهایی که برای کودکان ایجاد می کند، میپردازیم:
1- بدو تولد تا 3 سالگی
کودکان در این رده سنی در کارگاه مونته سوری در تهران و دیگر شهرها، در محیطی امن و جذاب رشد میکنند. آنها می آموزند که چگونه محیط اطراف خود را شناخته و با آن ارتباط برقرار کند. همچنین این روش باعث رشد تواناییهایی کودک و گسترش مهارتهای زبان و حرکت وی میشود.
2- سنین 2 تا 6 سالگی
آموزش مونته سوری در این سنین، به استقلال در عملکرد کودک و مستدام بودن در فعالیتها کمک بسیاری می کند. این روش از طریق ایجاد ارتباط محرمانه، روابط اجتماعی کودک را تقویت میکند. در واقع وسایل و امکانات بسیاری برای رشد و پرورش ادراک حسی و محاسباتی کودک مهیا شده است. همچنین کارگاه مونته سوری هلیکا، فضایی بسیار مناسب برای ابراز توانایی و افزایش اعتماد به نفس کودکان میباشد.
3- سنین 6 تا 12 سالگی
دورههای آموزشی در کارگاه مونته سوری هلیکا، برای این رده سنی فرصت خوبی برای جستجو و کشف کردن است. این دورهها کاملا مطابق با سلیقه و خواسته های کودکان اجرا میشود. شرکت در این کارگاه باعث تقویت اعتماد به نفس، انگیزه، استقلال فکری و فردی کودکان میشود. بنابراین از این طریق، کودکان را با نقشهای آنها در جامعه آشنا میکند.
4- سنین 12 تا 15 سالگی
با افزایش سن کودکان، آموزشهای لازم برای آنها در کارگاه مونته سوری هلیکا نیز پیشرفتهتر میشود. هدف از آموزش در این دوره کمک به کودکان و نوجوانان برای شناخت بیشتر خود، در چارچوبی وسیع تر میباشد. این آموزشها باعث افزایش اعتماد به نفس و استقلال مالی در نوجوانان میشود.
فواید مونته سوری کدامند؟
این روش آموزشی برای کودکان و نوجوانان مزایای بسیاری دارد که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم:
1- کسب مهارت و یادگیری بهتر:
کارگاه مونته سوری هلیکا با برگزاری کلاسهای آموزشی کودکان در محیطی شاد و پرشور، باعث یادگیری بهتر دانش آموزان میشود. همچنین این کارگاه سعی دارد در حد امکان کلاسها را در فضایی باز برگزار کند تا دانش آموز در شرایط بهتر و مناسبتر شروع به یادگیری و کسب مهارت کند.
2- بهبود و تقویت مهارت های اجتماعی
از دیگر مزایای کارگاه مونته سوری هلیکا، افزایش مهارتهای اجتماعی کودکان و نوجوانان میباشد. در کلاسهای این کارگاه، کودکان در ردههای سنی مختلف کنار هم هستند و با یکدیگر مطالب را یاد میگیرند. بنابراین با کسب مهارتهای اجتماعی، پیشرفت بهتری در ارتباط با اطرافیان و جامعه ای که در آن زندگی میکند، خواهد داشت.
3- افزایش استقلال فردی
احساس آزادی در کلاسهای کارگاه مونته سوری هلیکا باعث شده تا کودک در هنگام بزرگسالی و پا گذاشتن به جامعه، استقلال خود را حفظ کند. در این فضای آموزشی اعتماد به نفس و حس آزادی کودک افزایش یافته و باعث کسب توانمندیها و مهارتهایی جهت کارآفرینی در آینده میشود.
4- افزایش علاقه به یادگیری
از دیگر مزیتهای کارگاه مونته سوری در تهران، علاقه کودکان به یادگیری هر چه بیشتر و جستجوی کشف موضوعات جدید است. دانش آموزان دوره دیده در مونته سوری بر خلاف دیگر دانش آموزان که تمایلی به گوش دادن درس ندارند، در جستجوی مطالب و آموزه های جدید درس هستند.
ابزار مونته سوری چیست؟
در کارگاه مونته سوری هلیکا از ابزارهای مختلفی جهت آموزش کودکان استفاده می شود. این تجهیزات به گونه ای طراحی شده است که کودک قادر به جبران اشتباهات خود باشد. همچنین استقلال و آزادی کودکان در انتخاب و تکرار فعالیتها در این بازی، باعث افزایش تمرکز آنها روی مسائل می شود. موارد زیر جهت معرفی نمونههایی از این مهارتها می باشد:
تقویت حس بینایی:
استفاده از استوانههای چوبی به همراه تخته چوبی سخت در وسط آن، باعث درک بهتر اندازهها و تلاش جهت حرکت میشود. همچنین برای تشخیص رنگهای نزدیک به هم، از قرقرههای 64 عددی که 8 رنگ اصلی و هر یک از آنها 8 رنگ فرعی دارد، استفاده می شود.
تقویت حس لامسه:
استفاده از آب سرد، گرم و ولرم جهت تست کودکان و کاغذهای صاف و زبر جهت تقویت حس لامسه
تقویت مهارت های شناختی:
برای درک بهتر این حس، بهتر است از چند شی با بافت و جنس مختلف درون یک ظرف استفاده کرد. سپس از کودک بخواهید یک جسم را از درون ظرف برداشته و بافت و جنس آن را تشخیص دهد.
تقویت مهارت های حرکتی:
یکی از بهترین راهها برای تقویت این حس، جفت کردن پاها است. این کار به اصطلاح ساده باعث تقویت حس حرکتی و هماهنگی حرکات چشم و دست نیز میشود.
ویژگی های کارگاه مونته سوری نسبت به مدارس معمولی چیست؟
آموزش کودکان در کارگاه مونته سوری قبل از دوران مدرسه کمک بسیاری در پیشرفت تحصیلی آن دارد. در ادامه به ویژگیهای این کارگاه اشاره میکنیم:
- در کارگاه مونته سوری هلیکا، از ابزارهایی خاص جهت استعداد یابی کودکان استفاده میشود.
- در این کارگاه دیگر خبری از تکلیف و کارنامه جهت استرس کودکان وجود ندارد.
- کودکان در این کارگاه آزادی بیان و رفتار دارند و کاری را انجام میدهند که به آن علاقه دارند.
- در این کارگاه کودکان در سنین مختلف کنار هم مطالب را میآموزند و احساس استقلال دارند.
- بهره گیری از مربیان آموزش دیده و اختصاص زمان کوتاهی به مطالعه کودکان
چرا باید کارگاه مونته سوری هلیکا را انتخاب کنیم؟
کارگاه مونته سوری هلیکا نسبت به دیگر کارگاهها از مزایای بسیاری برای کودکان برخوردار است که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم:
- آموزش بر مبنای مهارتهای منحصر به فرد هر کودک
- توجه به علایق کودکان
- آماده سازی ابزارها و تجهیزات از برند معتبر کانادایی
- رعایت نظم، رشد موازی مهارتهای فردی و اجتماعی هر کودک
- پرورش حس استقلال و مسئولیت پذیری در فرآیند آموزش و یادگیری
- برخورداری از مجربترین مربیان آموزش دیده
- ارائه گزارش کامل از فعالیتهای کودک
- ارائه فعالیتهای اختیاری در منزل توسط مربیان برای رشد هر چه بهتر کودک
- برگزاری یک جلسه رایگان در کارگاه مونته سوری هلیکا جهت آشنایی کودک و والدین با محیط آموزشی
همچنین هر دوره کلاس های کارگاه مونته سوری هلیکا شامل جلسه یک ساعت و نیم بوده که به صورت سه روز در هفته به اختیار والدین برگزار میشود.
سوالات متداول
بهترین سن برای مونته سوری چه سنی است؟
بهترین زمان برای ثبت نام فرزندتان در مدرسه مونته سوری، سنین 2.5 تا 6 سالگی است، زمانی که او نسبت به دنیای اطراف خود حساس تر است. در این مدت، کودکان در حالی که علایق خود را دنبال می کنند، بر مجموعه گسترده ای از مهارت ها تسلط می یابند.
زبان در مونته سوری چگونه معرفی می شود؟
کلاس های درس مونته سوری هم زبان گفتاری و هم زبان نوشتاری را در محیط قرار می دهند تا یادگیری اولیه را غنی تر کنند. ما در کلاسهای ابتدایی مان به کودکان آهنگها و شعرها را آموزش میدهیم تا زبان را به شیوهای سرگرمکننده و بازیگوش که برایشان جذاب است بشنوند و تجربه کنند.
پنج موضوع مونته سوری چیست؟
برنامه درسی مونته سوری پنج حوزه اصلی را به کودکان ارائه می دهد: زندگی عملی، حسی، ریاضیات، زبان و فرهنگ. هر حوزه آموزشی از مجموعه ای از متریال مونته سوری تشکیل شده است که هر کدام یک حوزه یا مهارت کلیدی را آموزش می دهند.
کارگاه مونته سوری چگونه انگلیسی را آموزش می دهد؟
آموزش زبان مونته سوری یک استراتژی متمرکز بر غوطه ور شدن کامل در زمینه زبانی با تمرینات خود اصلاحی است که بر استقلال و ماهیت یادگیری حل مسئله از طریق توسعه توانایی انتقادی در یک زبان خارجی تأکید دارد.